Uitvaart regelen

 

Een overlijden overkomt je en dan moet je in alle hevigheid van je verdriet ineens dingen gaan doen. Wat komt er allemaal bij het regelen van een uitvaart kijken Hieronder volgen de stappen die je moet doen wanneer er iemand is overleden.

Stap 1: Een uitvaart regelen begint met de verklaring van overlijden

Een uitvaart regelen begint met het vaststellen van het overlijden. Een arts moet een officiële verklaring van overlijden afgeven. Overlijdt iemand in het ziekenhuis dat gebeurt het door een behandelend arts gebeurt het thuis dan komt de huisarts langs.

Stap 2: Aangifte doen

Wanneer er iemand is overleden kun je aangifte doen bij een ambtenaar van de Burgerlijke stand. Deze stelt vervolgens een overlijdensakte op met daarop de naam van degene die aangifte heeft gedaan. Deze akte dient als bewijs dat iemand is overleden. Een uitvaart regelen vergt ook een verlof tot begraven of cremeren. De overlijdens akte heb je nodig om dingen te kunnen regelen zoals het stopzetten van rekeningen. Maak hier dus kopieën van en geef nooit de officiële akte weg.

Stap 3: Zoek uit of de overledene verzekerd is?

Een uitvaart regelen gaat nu eenmaal makkelijker met een verzekering. Van je partner kun je mogelijk makkelijk bij de polisgegevens, maar van je ouders minder goed. Weet je niet of degene die is overleden verzekerd is? Kijk dan op onderstaande website waar je kunt opzoeken of iemand verzekerd is. Kijk goed naar het vrij te besteden bedrag dit geeft je vrijheid bij het kiezen van een kist of rouwkaart.

Stap 4: Schakel begeleiding in

De meeste mensen schakelen direct na het overlijden de verzekering in. Deze zal dan doen wat ze altijd doen; de standaard werkwijze uitvaart regelen.

Ik had willen weten dat je ook meteen contact op kunt nemen met een uitvaartbegeleider en die kan dan binnen de polisvoorwaarden alles voor je regelen.  Het voordeel van een individuele uitvaartondernemer is dat zij niet verplicht in de molens van de verzekeraars hoeven mee te gaan.

Uitvaartondernemer Ilse Hendriks van Vjanova heeft mij laten zien dat een uitvaart ook anders kan dan standaard.

Samen met een uitvaartondernemer wordt de hele uitvaart geregeld. Een uitvaartondernemer die bij je past, zal het proces makkelijker maken. Je hoeft niet op de dag van overlijden contact op te nemen dat kan ook een dag later. Neem hier de tijd voor.

Samen met de uitvaartondernemer zullen alle stappen in gang gezet worden, zoals het uitzoeken van de kaart, het inlichten van familie en vrienden, vervoer, het opbaren, de kist, kiezen tussen begraven of cremeren, een videograaf of een fotograaf op de uitvaart? Een goede uitvaartbegeleider zal je opties geven die bij jullie passen.

Een uitvaart regelen wat kost dat? Klik hier.

Afscheidsfotograaf Dordrecht

Leave a Reply

Story Of Goodbye Uitvaartfotografie

Vijverlaan 172
3319 SV Dordrecht

T: 06 40 56 65 38
E: tessa@storyofgoodbye.nl

Open chat
1
Stel me gerust jullie vraag!