Waarom een uitvaartfotograaf? En waarom uitvaartfotografie?

 

Ik kan me voorstellen dat het laten fotograferen van de uitvaart van een geliefde niet het eerste is dat in je op komt. Het is allemaal nogal wat en dan ook nog iemand hebben rondlopen die foto’s maakt, klinkt in eerste instantie niet erg aantrekkelijk. Eigenlijk is het allemaal te veel en denk je dan al gauw doe maar niet.

 


 

Waarom uitvaartfotografie?
Toch is het iets wat wel het overwegen waard is, omdat ook de uitvaart onderdeel is van het verhaal van de overleden persoon. En omdat het zonde zou zijn als je het later wel aan zou kunnen en je behoefte hebt om ook dit moment van je geliefde terug te halen.

Heel soms heb je gewoon behoefte aan alles wat met de overledene te maken heeft en alles wat bij zijn of haar leven hoorde. De uitvaart en de dood van deze persoon horen ook bij dat verhaal.

Stel je voor dat je wel foto’s hebt van het afscheid en je je geliefd en gesteund voelt bij het zien van de opkomst. Die ene vriend die helemaal uit Frankrijk kwam voor de uitvaart van jou moeder. Of al die collega’s van je man die allemaal bloemen mee hebben genomen om jullie te steunen.

En stel je voor dat je thuis alleen voelt en een intense knuffel zou zien op een foto tussen jou en je vriendin. En je die liefde zou voelen door de foto heen, zodat je je heel even niet meer alleen voelt met je verdriet.

Dat je een foto ziet waarop mensen lachen. En het verlichting geeft als je dat ziet. Want na de uitvaart is er vaak een beetje opluchting en is er ruimte voor een kleine of zelfs een grote glimlach. Dit kunnen terug zien kan de pijn een beetje verlichten.

Hoe gek ook gebeuren er soms ook grappige dingen op een uitvaart. Een paraplu die de verkeerde kant op open waait, een grappig liedje dat wordt gedraaid en leuke verhalen van vroeger waar mensen op reageren. Foto’s van deze dingen maken de uitvaart en de dagen erna een beetje dragelijker.

Het kan zo waardevol zijn. Maar je moet je er natuurlijk wel prettig bij voelen, want het hoeft natuurlijk niet. Alleen als je denkt dat je erbij kunt hebben.

 

Story Of Goodbye Uitvaartfotografie

Vijverlaan 172
3319 SV Dordrecht

T: 06 40 56 65 38
E: tessa@storyofgoodbye.nl

Open chat
1
Stel me gerust jullie vraag!