Over Tessa

“Er gebeuren mooie dingen die aan je voorbij aan, want je staat in de overlevingsmodus. Tenminste, dat stond ik.”

Wie waren er ook alweer? Hadden we het eigenlijk ook nog gezellig? Oh ja, ik heb ook nog gesproken voor iedereen, wat knap eigenlijk van mezelf.
Voor de begrafenis van mijn moeder hebben we alles gedaan wat we konden, dat vind ik een fijn idee. Mijn moeder zou trots zijn op ons. We hadden de kist beschilderd en een poster van Banksy op de kist geplakt. We liepen met de honden naar voren en er waren heel veel mensen. Zoveel mensen hebben de moeite genomen om te komen, zelfs uit Frankrijk. Het ontroert me nog als ik er aan denk.

De foto’s van ons gezin terwijl we de kist naar voren tillen, had ik graag gehad. Om naar te kijken als ik verdrietig ben, maar ook om terug te kijken op een mooi, persoonlijk afscheid dat helemaal bij mijn moeder paste. Het was mooi geweest om dat later te bekijken en mijn m’n moeder te laten zien, “Kijk mam, zo hebben we het gedaan.”

Die mogelijkheid wil ik andere mensen wel geven. Het is een fijn idee om foto’s te hebben van het allerlaatste moment dat je geliefde er was. Niet eens om dagelijks naar te kijken, maar voor de momenten dat je er wel behoefte aan hebt. Ik vind het heel belangrijk om van waarde te zijn voor andere mensen. Dat ik in een moeilijke tijd voor troost kan zorgen en misschien kan bijdragen aan het verwerken van het verlies van een dierbare, daar doe ik het voor.

6
Jaar

Professioneel Fotograaf

Rouwfotograaf Dordrecht
Uitvaartfotograaf

Heb je vragen of wil je iets kwijt? Neem gerust contact op.